Zonnepanelen

Zonnepanelen in Nederland? Jazeker! U verwacht het misschien niet, maar de zon aan de Franse Rivièra levert maar anderhalf keer meer energie dan diezelfde zon in Nederland.
En dat terwijl het in Frankrijk veel vaker zonnig en warm is. Dit komt omdat zonnepanelen ook werken als het bewolkt is, zij het met een lagere opbrengst.
Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen, de rest wordt verspreid. Zie de zon in Nederland voor meer informatie over hoe de zon zich zowel algemeen als specifiek in Nederland ‘gedraagt’.

Zonnepaneel en PV-paneel

Een zonnepaneel of PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiertoe wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. Ook de zonnecollector wordt soms tot de zonnepanelen gerekend, maar deze is op een ander principe gebaseerd, namelijk opwarming van een stromend medium, meestal water.

De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie, met andere voor- en nadelen dan energieopwekking met fossiele brandstoffen. Zonnepanelen worden ook toegepast voor energieopwekking in de ruimtevaart.

Neem contact op met onze specialist voor meer informatie