Onderhoud vloerverwarming

Een slecht functionerende vloerverwarming zorgt voor hoge energiekosten of u komt zelfs in de kou te zitten! Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen door uw vloerverwarming te laten spoelen en reinigen.

Tevens het adres voor vervangen van pomp en/of verdeel units

Voordelen vloerverwarming spoelen en reinigen

  • Voorkomt storingen en zelfs beschadiging aan uw vloerverwarming.
  • Spaar aanzienlijk in energiekosten.
  • Optimaliseert de circulatie in uw verwarmingssysteem.
  • Verlengt de levensduur van uw vloerverwarming aanzienlijk.
  • Voorkomt problemen met de rest van uw cv-installatie als gevolg van vuil in het circulatiesysteem.

Bespaar energie

Een goed onderhouden vloerverwarming levert u geld op. De besparing varieert van 15% tot 40% en dan hebben we het nog niet eens over de reparatiekosten die u voorkomt als er een storing optreedt na een defect door slecht (of zelfs geen!) onderhoud van uw vloerverwarming.


Vrijblijvende offerte

Wilt u uw vloerverwarming laten reinigen en spoelen?
Vraag nu een offerte aan via telefoon 072 509 12 14
of gebruik ons serviceformulier.

Vrijblijvende offerte »


Verminder kans op storingen

Omdat vloerverwarming onderdeel uitmaakt van uw verwarmingssysteem, kan slecht onderhoud uw hele installatie nadelig beïnvloeden. Het vuil in uw cv-installatie (zwarte slib) verzamelt zich snel in uw vloerverwarming en verstoort hiermee de circulatie. Hierdoor kunnen er allerlei ‘vage storingen’ optreden aan uw cv-installatie. Dit alles is eenvoudig te voorkomen door uw vloerverwarming te laten doorspoelen en reinigen.

Wanneer heeft uw vloerverwarming onderhoud nodig?

  • Als u al jaren vloerverwarming hebt maar hier nog nooit iets aan hebt laten doen.
  • De vloerverwarming niet geheel warm wordt.
  • De normale radiatoren niet meer goed op temperatuur komen.

Oorzaken problemen vloerverwarming

Uw centrale verwarming is een gesloten systeem. Dit heeft altijd een nadelige invloed op de waterkwaliteit. Hierdoor treedt vervuiling op. De vervuiling kan ontstaat door o.a. stof, minuscule deeltjes metaal, corrosie of zelfs bouwafval. Een ophoping van al dit vuil noemen we ‘slib’ en blijft vroeg of laat opgehoopt achter in uw loerverwarming. Hierdoor ontstaat verstopping of een sterk verminderde circulatie van uw verwarmingssysteem.

Langdurige bescherming dankzij professionele Fernox-middelen

Het verhelpen van het probleem is stap één, maar bescherming voor de toekomst is misschien wel net zo belangrijk. Wij gebruiken hiervoor diverse middelen van Fernox.

Fernox Cleaner F3

Fernox Cleaner F3 is een neutraal pH-neutraal reinigingsmiddel voor verwarmingsinstallaties. Het middel verwijdert kalk, slib en andere vervuiling die u niet in uw verwarmingssysteem wilt hebben.

Fernox Protector F1

Dit middel beschermt langdurig tegen kalk en corrosie. Dit laatste treedt standaard op bij contact tussen verschillende metalen, denk bijvoorbeeld aan koppelingen, in combinatie met leidingwater.

Fernox Biocide

De slag om uw cv-installatie gezond te houden wordt toegebracht door Fernox Biocide. Dit middel voorkomt bacteriële vervuiling in uw verwarmingssysteem.


Vrijblijvende offerte

Wilt u uw vloerverwarming laten reinigen en spoelen?
Vraag nu een offerte aan via telefoon 072 509 12 14
of gebruik ons serviceformulier.

Vrijblijvende offerte »