Dakbedekking

Een goedgelegd dak geeft u jarenlange bescherming tegen de elementen. Wij voorzien uw pand vakkundigvan de juiste dakbedekking.
Nieuwbouw, renovatie of alleen reparatie: Stam en Stam Schoorl adviseert u als ervaren dak specialist over de diverse producten en verwerkingsmogelijkheden.

Firestone dakbedekking

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van EPDM dakbedekking op verschillende soorten daken.

De voordelen staan hieronder beschreven.

  • Droogt niet uit of barst niet.
  • Klassieke dakbedekkingen die langdurig blootgesteld worden aan de zon, drogen uit en vertonen barstjes en scheurtjes. EPDM dak folie is UV- en ozonbestendig en zal niet uitdrogen of barsten. Een EPDM-dak gaat dan ook gemiddeld langer dan 50 jaar mee.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Blijft soepel en scheurt niet

Dag en nacht, winter en zomer, zon of regen…een dak wordt voortdurend blootgesteld aan hevig wisselende temperaturen. EPDM is een elastomeer en heeft een elasticiteit van meer dan 400%. Hoe uw dak ook uitzet of krimpt, dankzij zijn blijvende elasticiteit vangt EPDM dak folie deze bewegingen probleemloos op en zal niet scheuren.

Onderhoudsvrij

Door zijn extra lange levensduur en grote betrouwbaarheid is EPDM zo goed als onderhoudsvrij. Indien om één of andere reden de folie toch beschadigd wordt, scheurt de EPDM niet door. De schade blijft beperkt en een klein stukje EPDM folie of zelfklevende vormfolie volstaat om de schade snel en eenvoudig te repareren

Winter en zomer beloopbaar

EPDM is een zeer stabiel materiaal en zal onder extreem hoge temperaturen niet smelten of bij extreme koude niet barsten. Een EPDM dak is dan ook in winter en zomer beloopbaar.

Tot 930 m² naadloos

Naadverbindingen zijn vaak de zwakke schakels op het dak. Firestone EPDM wordt geleverd op rolbreedtes van 0,2 tot 15,25 meter breed en 61 meter lang. U kunt Firestone EPDM dus tot 930 m² naadloos verwerken waardoor de kans op lekkages minimaal wordt. Het afwerken van details of eventuele naden op grotere daken doet u met handige zelfklevende vormfolies of tapes die meteen 100% waterdicht zijn.

Volledig recyclebaar

Zorg voor milieu wordt steeds belangrijker. Firestone EPDM gaat gemiddeld meer dan 40 jaar mee en is volledig recyclebaar.

Geen sloop van het bestaande dak

Firestone EPDM kan over de meeste bestaande dakconstructies heen geplaatst worden. U heeft dus geen sloop- of stortkosten voor het afbreken van de bestaande dakbedekking.

Geen brandgevaar

Het branden van bitumineuze dakbedekking blijft gevaarlijk. Een smeulende dakconstructie zet in korte tijd het hele gebouw in vlammen. Firestone EPDM wordt koud gelijmd, volledig geballast of mechanisch bevestigd. Er is dus totaal geen brandgevaar op het dak.

Bitumen

Kiest u voor bitumineuze dakbedekking? Sinds april 2009 is onze werkwijze veranderd. Het branden van de dakbedekking op de ondergrond is voor ons bedrijf verleden tijd sinds de invoering van NEN 6050. Met deze norm wordt de brandveiligheid gewaarborgd tijdens de werkzaamheden op het dak.

Randen en dak doorvoeringen mogen niet meer gebrand worden. De nieuwe manier van werken is intensiever maar geeft veel minder brandgevaar. Sinds de invoering van deze norm hebben verzekeringsmaatschappijen de regels voor het uitkeren van een brandschade erg aangescherpt.

Doordat de regels zijn aangescherpt hebben wij gekozen voor de Apax dakbedekking deze dakbedekking kan met hete lucht aan elkaar worden gevulkaniseerd, hierdoor wordt brandgevaar zeer beperkt.

Neem voor meer informatie contact met ons op.